U bent hier: CMV Op Weg » Toerverslag van de noord oost tocht op 19 september

Toerverslag van de noord oost tocht op 19 september

Na 4 jaren achtereen de Herfsttocht NO voor onze rekening te hebben genomen, leek het nu tijd om voor ons “lustrumjaar” de nazomertocht voor onze (Jan Roelf Datema en Simon Kol) rekening te nemen.

Dit waren de woorden van Jan Roelf en Simon.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze 2 motormuizen er volgend jaar zomaar vanaf komen.

Wellicht kunnen ze nog kiezen voor de herfst- of de nazomertocht.

Aan jullie de keuze mannen !!!!!

Op de site van de cmv stond de uitnodiging, eigenlijk heb ik er niet over nagedacht: een tocht uit Assen die rij ik graag mee. Zolang ik lid ben van de cmv heb ik elke tocht al meegereden vanuit Assen, mooi gebied en zoals Simon het altijd verwoord:  “de motorstad van Nederland“.  

Nu was ik vrijdag al naar Assen gereden, een heerlijke overnachting gehad en s morgens om  9 uur aan de koffie bij de Voorhof. Om 10 uur opende Jan Roelf de dag en na wat praktische uitleg stapten we op, om de tocht te rijden.

Maar man man man , wat stonden ze te glimmen (al die motoren). Ik moest er aan denken toen we met de toertocht door het plaatsje Glimmen reden.

Wat een heerlijk gebied, Drenthe en Groningen, om in rond te toeren en wat hebben ze daar heerlijke appeltaart, voor degene die nog eens in het noorden komen, zeker door Loon rijden, net als vorige jaar had ik weer een heerlijke appeltaart gescoord langs de kant van de weg. 

De ochtendrit ging richting het noorden waar we ongeveer bij Peizermade weer naar beneden zakten. Na de ochtend rit werden we weer opgewacht bij de Voorhof, waar de echtgenotes van de beide voorrijders ons opwachtten voor een geweldige lunch.

Aan alles was gedacht, broodjes stonden al klaar, de soep en de broodjes hamburger krijgen van mij een Michelin ster . heerlijk dames !!!!!!

Ook het weer was fantastisch, konden voor de kerk op het plein (ieder op zijn eigen stoeptegel) onze lunch nuttigen. Ook dit was prachtig om te zien, hoe we op 1.5 m( 5 stoeptegels uit  elkaar) een heerlijke lunch hadden.

Na de lunch ging de tocht via Rolde (nou dat deden ze) richting Schoonloo en door Orvelte langs Hijken weer terug naar Assen.

Ook deze tocht mochten we genieten van alle mooie landschappen en vergezichten.

Jan Roelf en Simon hartelijk dank voor deze fantastische dag ( k denk dat ik namens heel de groep dit wel mag zeggen).

Tot volgend jaar (herfst– of de nazomertocht) de keuze is aan jullie !!!!!!

Teus Baggerman